22 Aralık 2009 Salı

Ebru çalışmalarım

2003 yılında ebru eğitimime başladım.Bir başlayış ki 4 yıl boyunca ara vermeden devam etti.Ardından ezel'in doğumu ve taşınma faslı derken ara verdim .Ama evde elimi nereye atsam ebru yapımıyla ilgili bir malzeme karşıma çıkıyor.


Öyle bir sanatki nasıl yapıldığını kısa sürede öğrenebilirsiniz ancak ;en iyisini yapmak için yıllarca çalışmanız gerekir.Kendini yenileyen ama geçmişe sıkı sıkıya bağlı kalan bir sanat .

Bazen insanlar sadece bakar ve güzel olmuş ama o kadar da zor olmamalı diye düşünür .Her işte olduğu gibi en önemli şey ''sabır''...Toz boyalar mermer zeminde iyice ezilecek,saatlerce hemde .Kitre günler öncesinden hazırlanmaya başlanacak.Fırça at kılı, fırça sapı gül dalından olmalı .Bağlama tekniği yine kendine has.Her aşaması ayrıntı ve özen istiyor.(Bu arada dediğim gibi ezilmiş hazır boyalar da satılmakta,hazır fırçalarda ama başlarken hepsini uyguladım)


Üstünkörü bahsettiğim ayrıntılar hazırsa evet yapımı kolay... Deneyerek yanılarak tekrar deneyerek yanılarak bazen bir çocuk elinden çıkmış gibi acemi ama 5 dakika sonra bunu ben mi yaptım dedirtecek kadar büyülü ...

Evet bunları ben yaptım ve gururla da sunuyorum ;)

Etiketler:

3 Yorum:

Blogger dilan(didem) dedi ki...

hepsi bi harika ellerine saglik bizde okulda yaptigimizda beni cok mutlu ederdi cunku ole bir renk cumbusu cikardiki hayran kalirdim. Bir belgeselde izlemistim : trt de ebru sanatini icra edenleri ,gercekten ole ayrintilardan soz etmislerdiki sabir gerektiren bir is sende cok guzel yorumlamissin zaten yeni calismalarinii merakla bekliyoruz...

22 Aralık 2009 22:56  
Blogger Ezel Kızın Odası dedi ki...

Teşekkür ederim hep çok güzel şeyler yazıyorsun akrabalık var torpil geçiyor demesinler :))

22 Aralık 2009 22:58  
Blogger dilan(didem) dedi ki...

:) ama bunlar gercek

26 Aralık 2009 05:14  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa